Nissan Ariya mendapat 5 bintang dalam ujian Green NCAP

 Kenderaan elektrik Nissan Ariya telah menerima penarafan 5 bintang dan Indeks Keseluruhan Berwajaran 9.6 dalam ujian Green NCAP, satu inisiatif bebas yang menilai kelayakan kemampanan kereta. Ariya mendapat markah tertinggi dalam Indeks Udara Bersih dan skor tinggi dalam Indeks Kecekapan Tenaga dan Indeks Gas Rumah Hijau. Ia juga menunjukkan kecekapan tenaga dan kapasiti bateri yang mengagumkan semasa mengecas. Dengan julat sehingga 536 kilometer dan keupayaan pengecasan pantas, Nissan Ariya mewakili pilihan mesra alam untuk pengguna yang mencari kemampanan dalam kehidupan seharian mereka.

Nissan Ariya suv

Nissan Ariya SUV

Nissan Ariya ialah SUV crossover semua elektrik yang menjanjikan pecutan berkuasa, operasi lancar, senyap, dan jarak sehingga 610 kilometer. Dengan pacuan elektrik semua, Ariya membawa prestasi berkuasa dan keupayaan kenderaan sifar pelepasan ke tahap baharu. 

Kereta itu datang dalam pelbagai konfigurasi untuk memenuhi keperluan individu, termasuk versi pacuan dua roda dan e-4ORCE pacuan semua roda, serta dua saiz bateri yang berbeza. Sistem kawalan semua roda Ariya mengimbangi prestasi berkuasa dengan keupayaan semua cuaca. 

Ariya  turut menampilkan sistem  ProPILOT 2.0 advanced driver assistance, ProPILOT Remote Park  dan ciri e-Pedal untuk membantu pemandu berasa lebih yakin dan kurang tertekan. Ariya mempunyai ruang dalaman yang luas seperti ruang istirahat yang menampilkan tempat duduk Zero Gravity, memberikan penumpang persekitaran yang mesra dan selesa.

Media Source: Nissan