Shoei Helmet Full Face NX-R2 Malaysia

Perhatian kepada semua penunggang motosikal Malaysia! Rangkaian Shoei helmet NX-R2 yang dinanti-nantikan akhirnya hadir dan boleh didapati melalui pengedar sah Sinar Puncak. Topi keledar/helmet berprestasi tinggi ini telah direka bentuk dengan mengutamakan keselamatan dan keselesaan, dan homologasi diluluskan kepada standard keselamatan ECE 22.06 untuk topi keledar muka penuh(full-face helmet). Video dibawah.

helmet shoei full face NX-R2

.

Model Asas dan Versi Grafik Shoei NX-R2

Model asas NX-R2, berharga RM2,400, boleh didapati dalam lima warna: Hitam, Putih, Basalt Grey, Matt Black dan Matt Blue Metallic. 

Versi Grafik NX-R2 berharga RM2,899 dan terdapat dalam empat pilihan – Accolade TC-10, Mural TC-10, Prolog TC-1 dan Pengimbas TC-5.

topi keledar motosikal Shoei
Photo: Sinar Puncak

Koleksi Helmet Shoei Marc Marquez

Jika anda sedang mencari sesuatu yang istimewa, lihat koleksi Rider yang menampilkan nombor perlumbaan Marc Marquez #93. Helmet ini dijual pada harga RM2,980 dan boleh didapati dalam dua pilihan – Rush dan Retro.

Pengurangan Bunyi Angin dan Pengudaraan Yang Lebih Baik

Tetapi Shoei NX-R2 bukan hanya tentang gaya. Pihak mereka telah menguji secara meluas topi keledar ini di kemudahan terowong angin mereka dan hasilnya mengagumkan. Topi keledar mengurangkan keletihan penunggang dengan designnya.

Selain itu, penambahbaikan telah dibuat pada enam salur masuk dan empat lubang ekzos, memperkemas profil keseluruhan topi keledar. Bunyi angin juga telah ditangani dalam NX-R2 dengan penjana vorteks mengurangkan pergolakan angin manakala tingkap visor kedap udara memberikan pengedap kalis udara dan air.

Pad Telinga Boleh Tanggal

Pelapik pipi tebal topi keledar dan pad telinga boleh tanggal mengurangkan lagi bunyi angin dalaman topi keledar. Rangkaian NX-R2 boleh didapati daripada semua pengedar sah Shoei Malaysia mulai minggu depan.

Melabur dalam topi keledar berkualiti tinggi seperti Shoei NX-R2 adalah penting untuk kekal selamat di jalan raya. Ia bukan sahaja memberikan perlindungan yang unggul, tetapi ia juga membantu mengurangkan keletihan penunggang dan meningkatkan pengalaman menunggang secara keseluruhan. Jadi, jangan teragak-agak untuk melihat rangkaian topi keledar yang luar biasa ini dan cari yang sesuai untuk anda!

@caretamalaysia Sinar Puncak, pengimport dan pengedar rasmi Shoei di Malaysia baru melancarkan siri fullface Shoei paling ringan! #fyp #foryourpage #shoei #motorcycle #helmet #topikeledar ♬ Sports race challenge opening – SOUND BANK