Toyota Corolla Cross H2 Concept ialah kereta berkuasa hidrogen sebenar

Ia bukan cerita palsu Toyota Corolla Cross H2 benar-benar kereta berkuasa hidrogen. Kereta konsep Corolla Cross H2 ialah prototaip kereta jalan raya berkuasa hidrogen yang dibuat oleh jurutera Toyota. Toyota mampu mencipta prototaip hidrogen Corolla Cross H2 yang boleh membawa 5 penumpang dan bagasi mereka dengan memasang enjin turbo 1.6l 3 silinder daripada GR Corolla dengan teknologi enjin suntikan terus hidrogen tekanan tinggi daripada aktiviti sukan permotoran dan menambah tangki hidrogen dibekalkan daripada Mirai.Toyota Corolla Cross H2 Concept kereta berkuasa hidrogen


Faedah utama kereta berkuasa hidrogen

Keupayaan pembakaran hidrogen untuk menggunakan teknologi sedia ada untuk enjin pembakaran dalaman, masa mengisi bahan api yang cepat, dan pengurangan yang jelas dalam penggunaan dan keperluan untuk unsur-unsur dengan bekalan terhad seperti litium dan nikel adalah antara faedah pembakaran hidrogen yang paling penting. .

Menurut Toyota, enjin berkuasa hidrogen mungkin lebih cepat membawa kepada penyelesaian untuk pengurangan karbon global yang juga mudah diakses, dengan syarat teknologi sedia ada disesuaikan dan pelaburan sedia ada terus dimanfaatkan.


Toyota GR Corolla H2 telah mula bersaing

Tahun ini, Toyota telah bersaing dalam semua acara ketahanan Super Taikyu di Jepun dengan enjin hidrogen GR Corolla H2 melalui skuad Rookie Racing.

  Dalam tempoh masa ini, Presiden Toyota Akio Toyoda telah mengambil alih roda dalam setiap perlumbaan di bawah master-driver alias “Morizo” untuk menganalisis dan menyumbang kepada pembangunan strategi pasukan. Sumber berkata

Video kereta konsep hidrogen

Scroll to Top