Proton Menyediakan Kereta Iriz kepada Akademi Memandu Metro

 Proton baru-baru ini telah menyediakan 50 buah kereta Proton Iriz kepada Akademi Memandu Metro, sebuah akademi memandu yang dilisensikan dengan rating 5-bintang daripada Jabatan Pengangkutan Jalan. Kereta-kereta tersebut telah dimodifikasi oleh ACE, sebuah anak syarikat Proton Global Services, untuk memenuhi peraturan-peraturan akademi memandu. 

Akademi Memandu Metro ditubuhkan pada tahun 1998 dan telah dikenali sebagai Akademi Memandu Terbaik dan Akademi Memandu Berperingkat 5 Bintang oleh Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia. Akademi ini dilengkapi dengan kemudahan lintasan memandu dan menunggang yang profesional dan mempunyai dua kampus utama di Kampung Melayu Subang dan Bandar Bukit Puchong 2.

  menyediakan latihan profesional dan perkhidmatan pendidikan pemandu terbaik bagi calon tempatan dan antarabangsa, dengan menekankan pada pemanduan selamat dan penghormatan terhadap peraturan-peraturan jalan dan undang-undang pada semua masa.

Proton beriri Kereta Iriz ke pusat latihan memandu

Proton Iriz pilihan popular bagi akademi memandu

Proton Iriz adalah pilihan popular bagi akademi memandu disebabkan oleh keupayaan manuvernya, saiz yang compact, dan ciri-ciri keselamatan, termasuk struktur badan yang diperkuat, Electronic Stability Control, Sistem Kawalan Traktion, dan Bantuan Penahan Bertingkat. 

Selain itu, Proton Iriz mempunyai rating 5-bintang ASEAN NCAP dan menyertakan ciri-ciri yang berguna bagi pelajar-pelajar seperti kamera terbalik, sensor letak parkir, dan suis ECO mode. 

Penyerahan kereta-kereta Proton Iriz kepada Akademi Memandu Metro adalah satu upacara penyerahan yang dihadiri oleh Pengarah Urusan akademi memandu tersebut dan Naib Ketua Pegawai Eksekutif Proton- Roslan Abdullah. Kerjasama ini membolehkan Proton untuk menunjukkan produk-produknya kepada audiens yang lebih muda dan potensi menarik pembeli kereta pertama kali.

Scroll to Top