Nissan Qashqai SUV laris macam goreng pisang di Australia

 Nissan Qashqai serba baharu baru sahaja mula tiba di bilik pameran Australia, tetapi kereta SUV jenama Jepun telah mendapat minat yang kuat daripada pelanggan tempatan.

Bercakap pada pelancaran media Australia Qashqai baharu, pengarah urusan bahagian tempatan Nissan, Adam Paterson, berkata syarikat itu telah menerima kira-kira 1500 tempahan untuk crossover baharu, yang mana penghantaran akan dimulakan bulan ini.

Nissan sebahagian besarnya tidak mempunyai stok Qashqai antara generasi, dengan model baharu itu tertakluk kepada banyak kelewatan selepas pada mulanya dijanjikan untuk pengenalan pasaran awal 2022 – harga diumumkan pada bulan Julai.

Encik Paterson meneruskan dengan mengatakan bahawa menjangkakan generasi terbaharu akan “sama berjaya” seperti pendahulunya, yang buat seketika merupakan salah satu nama SUV yang paling terkenal di Australia.

Nissan Qashqai SUV

Berkenaan kereta Nissan Qashqai

Nissan Qashqai yang serba baharu ini dibina di UK dan direka di Eropah. SUV kecil yang popular daripada Nissan telah mengalami pengubahsuaian yang ketara sejak model yang digantikannya.

kereta ini menawarkan reka bentuk yang bergaya dengan kemajuan ergonomik, keselamatan dan teknologi terkini. Ia akan melancarkan semula produk SUV Nissan Australia sebagai peneraju kelas yang mungkin dalam pasaran SUV yang sangat kompetitif.

Dalaman Nissan Qashqai SUV

Nissan Qashqai Spec

PETROL

DIG-T HR13 – 1.3 litre turbocharged petrol engine Xtronic® CVT (Automatic) 2WD

Jenis bahan api

Kapasiti enjin: 1,332

Bilangan silinder, konfigurasi : 4, dalam barisan

Maks. tork, Nm / rpm : 250 / 1,600 -3,750

Drive train – 2WD

Maks. kuasa enjin, kW / rpm : 110 / 5,500

Pecutan 0 – 100 km/j, saat :  8.9

Maks. Kelajuan, km/j : 206

Jenis penghantaran: Xtronic® CVT (Automatik)

Nisbah mampatan: 10.5 ± 1 : 1

Roda yang dipandu: Pacuan Roda Hadapan

Encik Paterson menyatakan bahawa minat orang tempatan dalam kereta elektrik dan hibrid siri e-Power Qashqai yang akan datang juga sangat kuat, walaupun tidak dapat memberikan kemas kini tentang bila mereka boleh menjangkakan versi elektrik akan melonjak – pada masa ini, jangka masa yang paling pasti adalah pada tahun kalendar. 2023. sumber berkata