Insurans motosikal Takaful myClick Motorcycle: Kelebihan faedah yang ditawarkan

 Takaful myClick Motorcycle ialah pelan insurans motosikal komprehensif yang menyediakan perlindungan untuk motosikal anda, serta pilihan perlindungan dan faedah tambahan. Ia tersedia untuk pemilik motosikal berumur 16 tahun ke atas dan menyediakan perlindungan di Malaysia, serta Republik Singapura dan Negara Brunei Darussalam.

Salah satu ciri utama pelan ini ialah ia meliputi semua penunggang(All-Rider) yang dibenarkan, jadi anda tidak perlu memberikan nama penunggang individu. Ini bermakna sesiapa yang diberi kuasa untuk menunggang motosikal anda dilindungi di bawah pelan insurans ini.


insurans motosikal Takaful myClick Motorcycle


Selain melindungi anda daripada kerugian atau kerosakan akibat kemalangan, kebakaran atau kecurian, Takaful myClick Motosikal juga melindungi kecederaan badan pihak ketiga, kematian dan kerugian atau kerosakan harta benda pihak ketiga.


Ini bermakna jika anda terlibat dalam kemalangan dan orang lain cedera atau harta benda mereka rosak, pelan insurans ini akan menyediakan perlindungan untuk kerugian tersebut.Faedah Plan Insurans Motosikal Takaful myClick Motorcycle

Takaful myClick Motorcycle juga menawarkan pilihan Bike PA Plus, yang menyediakan perlindungan kemalangan peribadi untuk pemegang polisi dan penunggang yang dibenarkan terhadap kematian atau hilang upaya kekal akibat kemalangan jalan raya. Pilihan ini juga termasuk faedah Badal Haji dan Qurban untuk peserta Muslim.

Insurans Motosikal Takaful juga menawarkan program bantuan tepi jalan 24/7, menyediakan pembaikan kecil di tepi jalan dan menunda percuma sehingga 30km untuk kerosakan kali pertama motosikal anda. Ini boleh menjadi perkhidmatan yang berharga jika anda mengalami kerosakan semasa berada di jalan raya, kerana ia akan memberi anda bantuan untuk menghidupkan dan menjalankan motosikal anda secepat mungkin.

Sebagai tambahan kepada perlindungan komprehensif, Takaful myClick Motosikal juga menawarkan beberapa faedah tambahan. Ini termasuk perlindungan kemalangan peribadi, kemasukan bahaya khas, liabiliti undang-undang kepada pembonceng, dan perlindungan untuk mogok, rusuhan dan kekecohan awam.


Pilihan tambahan ini boleh memberikan lebih perlindungan untuk anda dan motosikal anda, dan boleh disesuaikan dengan keperluan khusus anda.Ciri kaedah pembayaran Insurans Takaful myClick Motorcycle

Ciri lain pelan insurans motosikal ini termasuk pilihan untuk membayar menggunakan pelbagai kaedah pembayaran, termasuk kad kredit, kad debit, perbankan dalam talian dan e-dompet.


Anda juga boleh memperoleh Mata Excite apabila anda mendaftar dalam talian, dan mendapat rebat tambahan 10% selain diskaun tanpa tuntutan (NCD) anda apabila anda memperbaharui perlindungan anda dalam talian.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Takaful myClick Motosikal hanya menyediakan perlindungan komprehensif dan tidak menawarkan perlindungan pihak ketiga. Perlindungan disediakan untuk tempoh satu tahun dan mesti diperbaharui setiap tahun. Jumlah perlindungan motosikal ditentukan berdasarkan nilai pasaran semasa motosikal pada masa pembaharuan, dan tertakluk kepada jumlah perlindungan yang dipilih oleh pemegang polisi.


Dapatkan sebut harga di Takaful Malaysia


Image by Tumisu from Pixabay