Faedah Insurans Takaful myClick Motor untuk pengguna kereta yang ditawarkan

Seperti yang kita tahu Takaful menawarkan insurans garis panduan syariah islamik, tetapi ia juga boleh digunakan oleh semua orang. Berikut adalah salah satu pelan insurans terbaik untuk pengguna kereta . Takaful myClick Motor menawarkan pelbagai kelebihan untuk melindungi kereta anda serta memberikan ketenangan fikiran ketika berada di jalan. 

Salah satu ciri istimewa dari insurans motor ini adalah pelan bayaran ansuran 0% faedah, yang membolehkan anda membayar premium dalam enam bulan tanpa faedah tambahan jika jumlah yang perlu dibayar melebihi RM500.

Dari segi penampilan, Takaful myClick Motor menyediakan perlindungan komprehensif untuk kereta anda terhadap kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh kemalangan, kebakaran, atau pencurian, serta kecederaan badan pihak ketiga, kematian, dan kehilangan atau kerosakan harta benda pihak ketiga. Selain itu, anda dan penumpang anda akan menerima perlindungan kemalangan peribadi percuma sebanyak RM15,000 untuk setiap orang.

Fitur lain yang praktikal dari insurans ini adalah tiada kos tambahan untuk menambah pemandu tambahan, dan semua pemandu yang diberi kebenaran akan dilindungi secara automatik tanpa perlu memberikan nama mereka. Selain itu, jika anda tidak membuat sebarang tuntutan sepanjang tempoh perlindungan anda, anda boleh mendapat wang kembali sebagai ganjaran.

Apabila terjadi kemalangan atau masalah lain di tepi jalan, Takaful myClick Motor akan melindungi anda dengan program Tele Bantuan 24/7, yang menawarkan pemindahan tanpa had sejauh 50km. Selain itu, sebarang perbaikan kerja yang dibuat oleh perepair panel syarikat ini dilengkapi dengan jaminan 6 bulan.

Untuk pelanggan dalam talian, Takaful myClick Motor juga menawarkan bonus tambahan mata ganjaran Excite dan diskaun 10%. Dan untuk perlindungan yang lebih besar, syarikat ini menawarkan sembilan pilihan perlindungan tambahan, termasuk perlindungan cermin depan, perlindungan banjir, dan perlindungan liabiliti undang-undang penumpang.

Secara keseluruhannya, Takaful myClick Motor menyediakan perlindungan komprehensif serta pelbagai fitur yang praktikal untuk memastikan anda dan kereta anda selamat di jalan.

Takaful myClick Motor

Garis panduan kelayakan Takaful myClick Motor

Takaful myClick Motor adalah pelan insurans motor yang melindungi kereta peribadi yang tidak melebihi 21 tahun dan termasuk perlindungan komprehensif. Hanya perlindungan komprehensif yang tersedia di bawah pelan ini.

Sesetengah kenderaan, seperti model tertentu Four-Wheel Drive (4WD), kereta mewah, dan model kereta sukan/coupe, mungkin memerlukan pertimbangan khas untuk penerimaan dan tidak boleh mendaftar dalam talian.

Untuk meminta perlindungan bagi jenis kenderaan ini, anda perlu mengunjungi Pusat Takaful myCare, yang akan mempertimbangkan permintaan anda bergantung kepada kelulusan oleh Takaful Malaysia. Takaful myClick Motor hanya menyediakan perlindungan di Malaysia, kecuali Republik Singapura dan Negara Brunei Darussalam, yang dilindungi secara automatik. Tempoh perlindungan untuk Takaful myClick Motor adalah satu tahun, dan anda perlu memperbaharui sijil motor anda setiap tahun.

Scroll to Top