minyak hitam Valvoline 24X Lebih Power dari Full-Synthetic lain

 Valvoline Inc. , peneraju global dalam penjagaan kenderaan yang menjana masa depan mobiliti melalui perkhidmatan dan produk yang inovatif, hari ini mengeluarkan keputusannya dari awal ke- ujian perbandingan antara minyak hitam full-synthetic menentang pengeluar-pengeluar yang terkemuka dalam industri ini.

Dalam ujian perbandingan sebelah menyebelah, minyak motor sintetik penuh Valvoline memberikan perlindungan 24X power terhadap bahan cemar yang membunuh enjin berbanding minyak hitam sintetik penuh yang terkemuka dalam industri.

Apakah yang dianggap sebagai bahan cemar yang membunuh enjin?

  •  Dalam kes ini, air, bahan api dan etanol.
minyak hitam Valvoline

kata Dr. Michael D. Warholic, Pengurus Teknologi Kanan Valvoline untuk Pelincir Tugas Ringan;
Apabila petrol terbakar dalam enjin anda untuk mencipta tenaga, ia juga menghasilkan sejumlah besar air”, Kebanyakan air keluar dari ekzos anda, tetapi sebahagian air menuju ke tangki minyak anda bersama-sama dengan bahan api yang tidak terbakar. 
Selain itu, kebanyakan petrol kini mengandungi sehingga 15% etanol yang boleh membawa kepada jumlah pencemaran yang lebih tinggi lagi.

 Jika lembapan terkumpul dalam enjin, dan ia tidak dikawal dengan betul oleh minyak hitam berkualiti tinggi, ia boleh menyebabkan pelinciran yang lemah, kakisan dan geseran meningkat yang boleh mengakibatkan kegagalan enjin yang teruk.

 Pada penghujung hari, minyak motor yang beredar dalam enjin anda mengalir kembali ke dalam kuali minyak anda dan duduk di sana,

 

Air lebih berat daripada minyak, jadi jika ia terpisah daripada minyak, ia akan tenggelam ke bahagian bawah kuali. Apabila anda menghidupkan kereta anda pada waktu pagi, perkara pertama yang pam minyak anda jumpa mungkin air, yang merupakan pelincir yang mengerikan. 

Ujian Minyak Hitam Valvoline Dalam Menangani Air…

Original Equipment Manufacturers (OEM) telah mengenal pasti keperluan kritikal bagi minyak hitam untuk menangani air, bahan api dan etanol dengan betul. 

Ujian prestasi mandatori disertakan dalam spesifikasi minyak API SP dan ILSAC GF-6 yang digunakan secara meluas. Ujian ini secara rasmi dikenali sebagai ASTM D7563 dan mengukur keupayaan minyak untuk mengemulsi campuran air dan bahan api untuk jangka masa yang ditetapkan.

Saintis Valvoline menemui 24X lebih kestabilan

Melalui satu siri ujian dalaman yang menyeluruh di Makmal Produk Baharu Valvoline dan ujian pelengkap di makmal pihak ketiga yang bebas, saintis Valvoline dapat menunjukkan peningkatan 24X dalam kestabilan emulsi berbanding sintetik terkemuka.

Minyak Hitam Full-Synthetic Valvoline

Minyak hitam Full-Synthetic Valvoline mengemulsikan air, bahan api dan etanol untuk mengelakkannya daripada berpisah, melepasi keperluan minimum industri dengan jumlah masa yang banyak dan membuktikan Valvoline memberikan perlindungan 24X lebih kuat terhadap bahan cemar yang membunuh enjin berbanding sintetik penuh yang terkemuka dalam industri. Sumber berkata

Tentang Valvoline

Ditubuhkan pada tahun 1866, warisan syarikat itu menjangkau lebih daripada 150 tahun. Valvoline berada di kedudukan sebagai jenama minyak motor kereta penumpang No. 3 dalam pasaran DIY mengikut volum. Jenama top di Amerika Syarikat dan Kanada.
mereka membekalkan minyak hitam terbaik dengan teknologi MaxLife untuk enjin melebihi 75,000 batu perjalanan.

 

minyak hitam Vavoline
 kereta – Beli sekarang?
minyak hitam motor valvoline
  motor – Beli sekarang?