Kami mahu jadikan kereta seperti telefon bimbit – Renault

 Renault sedang memperdalam kerjasamanya dengan Google dalam usaha untuk memperluaskan keupayaan pada kemas kini perisian jarak jauh kepada model baharu seperti Megane E-Tech elektrik dan Austral. “Kami mahu menjadikan kereta itu sebagai objek pintar yang belajar dan yang boleh dinaik taraf melalui secara online seperti telefon bimbit,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Renault Luca de Meo dalam satu temu bual. 

Pembuat kereta berebut untuk mengejar keupayaan teknologi Tesla, termasuk keupayaan untuk menyampaikan kemas kini kepada kereta dari jauh. 

sistem kereta seperti telefon

Kereta dengan Sistem Pintar

Memperluas perkongsian dengan Google, yang bermula pada 2018, akan membolehkan Renault menawarkan lebih banyak kemas kini perisian melalui online serta perkhidmatan atas permintaan tambahan, kata kedua-dua syarikat itu pada hari Selasa.

 Perkongsian dengan Google juga akan membantu Renault mempercepatkan “transformasi digital hujung ke hujungnya, daripada reka bentuk kereta kepada pelancaran pasarannya melalui pengeluarannya,” kata de Meo dalam satu kenyataan. Ciri digital dalam kenderaan baharu akan mencipta pendapatan tambahan sambil memperkukuh nilai sisa kereta Renault dan mengekalkan pelanggan, tambah de Meo.

Pembuat kereta dan syarikat teknologi termasuk Sony, Apple dan Google, telah berusaha untuk membangunkan cara untuk membina kereta masa depan ke dalam platform lebih seperti telefon pintar, dengan perkhidmatan yang boleh dibilkan di mana kemas kini utama adalah tanpa wayar. Sumber berkata

sistem renault

Renault Koleos R-Link 2

Terdahulu, Renault memperkenalkan sistemnya Koleos R-link 2.

Menggunakan kawalan stereng, dengan satu sentuhan dan bunyi bip yang boleh didengar, anda boleh menggunakan suara anda untuk melancarkan jadual perjalanan ke salah satu destinasi kegemaran anda. 

Lagi, Tidak perlu menunggu sistem suara untuk bertanya kepada anda! Lihat saja laporan tentang perjalanan anda dan nasihat pemanduan untuk mengoptimumkan penggunaan bahan api anda