Kereta Elektrik Tesla yang Lebih Murah Hanya bermula 2023

Seperti janji Elon Musk untuk membawakan kita kereta elektrik yang lebih murah mungkin berlaku tahun depan. Sepanjang tahun kebelakangan ini, Tesla telah melihat untuk membuat kenderaan elektrik yang lebih murah, bagaimanapun, pengembangan dan populariti kereta elektrik telah mendorong kos untuk menaikkan semua perkara menjadi sama rata.

Pembuat kereta itu telah membincangkan platform generasi akan datang yang memperkasakan kereta elektrik $25,000 sebelum ini. Pada satu ketika, Ketua Elon Musk berkata bahawa Tesla menjangkakan untuk menyediakan kenderaan elektrik yang lebih murah apabila 2023.

Tesla Logo

Walau bagaimanapun, Musk mengisytiharkan bahawa Tesla tidak berurusan dengan kereta elektrik yang lebih murah pada tahun 2022 kerana kepentingan syarikat kereta itu berpindah urusan ke robot Optimus dan cenderung ke atas penciptaan Model Y.

CEO Tesla itu malah mencadangkan bahawa kenderaan elektrik yang lebih murah mungkin tidak akan berada dalam pengaturan Tesla lagi kerana kereta “self-driving  ” adalah punca besar menjejaskan perbelanjaan setiap batu perjalanan.

kereta elektrik Tesla

Bercakap melalui panggilan telefon selepas ketibaan hasil kewangan Tesla Q3 2022, Musk mengesahkan bahawa ia masih dalam rancangan dan bahawa Tesla telah memindahkan kapasiti reka bentuknya untuk membangunkan platform EV generasi akan datang yang akan memperkasakan kereta elektrik yang lebih murah. sumber berkata