Toyota memulakan jualan GR86 bersama Subaru

 TOYOTA GAZOO Racing (TGR) memulakan jualan GR86 serba baharu di pengedar GR Garage dan Toyota di seluruh negara, pada 28 Oktober 2021

GR86 dibangunkan bersama dengan Subaru Corporation (Subaru). Pada September 2019, Toyota dan Subaru memeterai perniagaan baharu dan pakatan modal, dan telah mempromosikan matlamat mereka untuk menghasilkan kereta yang lebih baik dalam bidang baharu, seperti dengan membangunkan bersama kenderaan elektrik bateri (BEV) Toyota bZ4X baharu. Tetapi kedua-dua syarikat itu juga berkongsi keinginan untuk terus menyampaikan keterujaan, keseronokan dan kegembiraan memandu kereta sport; Untuk tujuan ini, mereka juga terlibat dalam pembangunan bersama kereta sport yang merangkumi kualiti unik kedua-dua syarikat.

Toyota GR86
GR86 RZ
RZ

GR86 berkongsi pangkalan yang sama dengan Subaru BRZ. Walau bagaimanapun, Toyota menumpukan pada memberikan rasa pemanduan unik kenderaan GR, dengan pengendalian intuitif dan tindak balas naluri, tindak balas linear dan ketangkasan yang luar biasa pada had prestasi tertinggi. Sambil meneruskan tradisi 86 dan terlibat dalam persaingan mesra dengan pasukan pembangunan BRZ Subaru, TGR berusaha untuk membangunkan kenderaan yang akan merealisasikan evolusi seperti GR. Hasilnya, GR86 baharu telah dilahirkan semula sebagai kereta yang direka dengan rasa pemanduan yang luar biasa yang langsung dan memuaskan.

Toyota Gr86 Specs

Toyota GR 86 specs

<sumber berkata>