AiG insurance tawarkan 6 faedah kepada pengguna kereta

 Selaku pemegang anugerah 3 tahun berturut-turut INSURER OF THE YEAR 2014 

 AIG – menyediakan perlindungan menyeluruh untuk anda dan kereta anda, melindungi anda daripada kerosakan pada kenderaan anda sendiri akibat kemalangan, kebakaran dan kecurian. Mereka juga melindungi liabiliti anda kepada pihak lain seperti kerosakan, kecederaan atau kematian kepada pihak lain dan kenderaan mereka.

Logo AIG insurance

Faedah ditawarkan apabila menggunakan Insuran kereta(lain-lain kenderaan) AIG

1. Kerosakan kenderaan akibat kemalangan

Jika kenderaan anda rosak selepas kemalangan, bawa sahaja untuk dibaiki ke bengkel panel kami dan kami akan uruskan bilnya. Pakar tuntutan auto kami yang berdedikasi akan berhubung dengan bengkel berkenaan kos pembaikan berkaitan kemalangan.

2.Perlindungan kebakaran & kecurian kenderaan

Kami akan membayar balik kepada anda nilai pasaran/nilai* yang dipersetujui kereta anda, sekiranya berlaku kecurian atau jumlah kerugian yang disebabkan oleh kebakaran. Cuma pastikan anda membuat laporan polis dengan segera.

*Jika kenderaan anda dilindungi dengan polisi nilai yang dipersetujui.

3.Keistimewaan di bengkel pembaikan panel kami

Untuk pembaikan kenderaan anda di bengkel panel kami, anda berhak menikmati waranti 1 tahun untuk semua pembaikan yang dilakukan.

4.Liputan tambahan yang boleh disesuaikan

Kami menawarkan pilihan perlindungan tambahan, yang sesuai dengan anda dan kenderaan anda semasa dalam perjalanan. Untuk tambahan premium, anda boleh memilih untuk melanjutkan perlindungan terpilih seperti cermin depan, pelan cover penumpang, bahaya khas (sekiranya berlaku banjir atau kejadian semula jadi) atau pengawal kemalangan.

5.Pembayaran penuh untuk jumlah kerosakan kereta

Jika kenderaan anda dilindungi dengan polisi Value1 yang dipersetujui dengan kami, anda akan mendapat bayaran penuh untuk jumlah kerosakan kereta. Anda sentiasa disyorkan untuk mendapatkan perlindungan dengan kami mengenai polisi Value1 yang dipersetujui.

*kereta dilanggar

6.Perkhidmatan Bantuan Jalan Raya

Dengan setiap perlindungan Insurans Kereta Komprehensif, anda layak mendapat bantuan jalan raya, menawarkan perkhidmatan seperti perkhidmatan menunda tanpa had*, penukaran tayar pancit, bateri, bantuan kemalangan, petrol dan banyak lagi.

*Tidak terpakai untuk polisi yang dikeluarkan oleh pengedar kereta terpilih.

3 pakej pilihan pelindungan tambahan untuk kereta anda dengan Smart Auto

Memperkenalkan pakej Smart Auto baharu kami, direka untuk memberi anda perlindungan yang paling fleksibel dan berbaloi untuk keperluan berkaitan kereta anda.
Kami menawarkan 3 pakej tambahan mampu milik untuk melengkapkan keperluan insurans kereta anda, dengan faedah utama seperti pampasan tunai, elaun tunai harian, tambang pengangkutan, pecah masuk kenderaan dan banyak lagi

Apa itu Smart Auto?

Pakej Smart Auto kami direka untuk memberi anda perlindungan yang paling fleksibel dan berbaloi untuk keperluan berkaitan kereta anda. Hanya tambahkan pelan ini untuk melengkapkan keperluan insurans kereta anda semasa pembaharuan seterusnya anda dengan AIG

pakej Smart Auto insuran AIG

jadual pakej perlindungan Smart Auto AIG insurance

Insuran Motor

Apakah produk ini?

Polisi ini menyediakan insurans terhadap kerosakan pada kenderaan anda sendiri dan/atau liabiliti anda kepada pihak lain akibat daripada a

kemalangan motor bergantung pada jenis perlindungan yang anda pilih

Apakah perlindungan(cover) / faedah yang disediakan?

a) Insurans Komprehensif – melindungi kerosakan akibat kemalangan atau kebakaran pada kenderaan anda atau kecurian kenderaan anda.

b) Insurans Pihak Ketiga, Kebakaran & Kecurian – melindungi liabiliti anda terhadap pihak ketiga akibat kemalangan motor dan

kerosakan/kehilangan kenderaan anda akibat kebakaran dan/atau kecurian.

c) Insurans Pihak Ketiga Sahaja – meliputi:

 Kematian atau kecederaan badan pihak ketiga; dan

 Kehilangan atau kerosakan harta pihak ketiga;

akibat kemalangan motor.

Download Pdf